Svatá Anežka Česká

08.08.2014 11:21

Edice Poznáváme naše světce je rozšířena o další životopis. Tentokrát se děti mohou seznámit s českou světicí z královského rodu – sv. Anežku Českou. Prostřednictvím tohoto životopisu poznají dívku, která se dokázala vzdát pohodlného života na královském dvoře, aby tak mohla své ruce nabídnout potřebným lidem kolem sebe. Co jí k tomu vedlo, kdo jí v tomto konání pomáhal, a mnohé další informace jsou doprovázeny ilustracemi Aleny Němečkové. Grafické úpravy zpracoval Leoš Hrdlička.

Knížečku lze ve farnosti využít k nejrůznějším příležitostem, aktuálně např. jako dárek dětem při žehnání aktovek na začátku školního roku. V letošním roce je také  25. výročí od svatořečení Anežky České, které může být vhodnou příležitostí touto formou dětem sv. Anežku přiblížit.

Brožurka je dostupná na Centru pro katechezi v Olomouci spolu s předešlými tituly: Svatý Prokop, Svatí Cyril a Metoděj, Svatá Ludmila. Životopis svatého Václava a Vojtěcha je zde také k dispozici, ale již v elektronické podobě – na DVD nosiči.