Arcidiecézní setkání katechetů 2020

11.11.2019 10:16

 

KDY: 21.-23. 2. 2020

KDE: Velehrad - Poutní dům Stojanov

 

Srdečně zveme všechny kněze, katechety a jiné pastorační nadšence na Arcidiecézní setkání katechetů, jehož téma zní: SLOVO, KTERÉ POMÁHÁ. Budeme zde mluvit o slovu lidském i slovu Božím, o slovu, které pomáhá nám dospělým v dalším osobnostním růstu, i o slovu, kterým můžeme my pomoci k osobnímu i duchovnímu růstu a zrání těch, kteří nám jsou svěřeni.

Setkání katechetů proběhne v termínu 21.-23. 2. 2020 v Poutním domě Stojanov na Velehradě. Začínáme v pátek 17.00 mší svatou. Po večeři bude následovat večerní program na téma: Ve své službě se opíráme o Boží slovo.

V sobotu se můžete těšit na hlavní hosty tohoto setkání, kterými budou členové týmu projektu „Terapie ztišením“.

Daniel Žákovský, psycholog, terapeut a lektor psychoterapeutických výcviků (Dalet), mezi jeho nejčastější klienty patří děti nebo dospívající, ale pracuje také s dospělými a věnuje se podpoře pěstounů.

Petr Suchomel, sociální pracovník a vedoucí sociální služby Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež v Salesiánském klubu dětí a mládeže Zlín, lektor preventivních programů pro školy SAVIO a věnuje se také odbornému poradenství.

Leoš Zatloukal, na řešení zaměřený terapeut, kouč, supervizor a trenér v institutu Dalet.

Stráví s námi sobotní dopoledne a budou se věnovat dvěma tématům: Práce se ztišením a Jak léčit nebo ublížit slovem. Více o jejich činnosti si můžete přečíst na stránkách: terapieztisenim.cz.

Odpoledne bude zaměřeno na představení praktických katechetických materiálů. Představí je Marie Špačková, zástupkyně vedoucího DKC, a tým KC Olomouc. Bude také možnost zakoupení materiálů z DKC Brno.

V neděli za námi přijede otec arcibiskup Mons. Jan Graubner a bude mluvit na téma: Doprovázení na cestě ke křesťanské zralosti.

Po přednášce završíme setkání slavením mše svaté. Setkání končí obědem ve 12.00.

Hlásit se můžete na mailové adrese Poutního domu Stojanov: velehrad@stojanov.cz, informace o cenách naleznete na stránkách Poutního domu Stojanov zde.